back

Чернігівщина активно впроваджує енергозберігаючі технології

13-01-2014 | 13:57

В області активно впроваджуються заходи з енергозбереження, на реалізацію яких консолідуються кошти з різних джерел фінансування.

Протягом останніх трьох років проведено реконструкцію 75-ти об’єктів із встановленням сучасного котельного обладнання, в тому числі — 56 котелень закладів бюджетної сфери. Це дало змогу зекономити 5,6 млн м3 природного газу, що в грошовому еквіваленті становить 19,6 млн гривень. Про це зазначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко, коментуючи результати енергозбереження в області.

За його словами, велика увага при цьому приділяється використанню наявних місцевих видів палива та сучасним передовим технологіям при реконструкції систем теплопостачання населених пунктів.

Так, протягом минулого року було проведено реконструкцію котелень на 26-ти об’єктах бюджетної сфери, в тому числі на 12-ти об’єктах встановлено твердопаливні котли. Потужність встановленого котельного обладнання становить 3,2 МВт, вартість робіт — 7,6 млн гривень. Очікується, що це дасть змогу зекономити 1,5 млн м3 природного газу за рік або 6,3 млн гривень.

Серед проектів, які виконувалися за кошти інвесторів, заступник голови облдержадміністрації, зокрема, відмітив встановлення сучасних газових блочно-модульних котелень на 3-х об’єктах бюджетної сфери Бахмацького району (с.Халимоново, с.Красне, с.Курінь); твердопаливного котла для опалення центральної районної лікарні у м. Ічня; проведення реконструкції котельні з встановленням 2-х сучасних твердопаливних котлів потужністю 0,8 МВт у дитячому санаторії «Пролісок»; реконструкції та капітального ремонту на 6 котельнях у м.Чернігів і Корюківка.

Окрім цього всі підприємства теплоенергетики та котельні в області стовідсотково обладнані технологічними приладами обліку теплової енергії.

Роботу у напрямку енергозбереження, за інформацією Віктора Геращенка, буде продовжено й у поточному році.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації