back

На Чернігівщині впроваджуватиметься пілотний проект з удосконалення системи соціальних послуг

10-01-2014 | 09:00

Минулого року Міністерство соціальної політики України і Представництво Світового Банку започаткували в Україні новий проект щодо трансформації інтернатних закладів, розвитку сімейних форм виховання та удосконалення системи соціальних послуг для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, для якого обрали Чернігівську область як пілотну.

Для проведення підготовчого етапу реалізації проекту Світовим Банком наданий Грант, який дозволить розробити інструментарій і деталізувати план заходів.

Питання розробки регіонального плану заходів щодо трансформації соціальних послуг для дітей-сиріт розглянули та обговорили учасники зустрічі, яку 9 січня провів в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика. До діалогу були запрошені виконавці проекту - представники громадських організацій «Ліга соціальних працівників України» та «Партнерство «Кожній дитині», керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та директори інтернатних закладів області.

Під час зустрічі представники проекту ознайомили присутніх з його метою і завданнями та запросили всіх до тісної співпраці.

Зокрема, зазначалося, що протягом 6 місяців поточного року робоча група, яка складається з вітчизняних експертів, проведе оцінку області в послугах для сімейного виховання, вивчить і проаналізує визначені 4 інтернатні заклади, розробить дорожні карти, методичні рекомендації та підготує відповідні зміни до нормативно-правових актів. Це дасть змогу розробити регіональний план заходів з урахуванням усіх пропозицій та зауважень для реалізації проекту на наступні 6 років.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації