back

Розглянуто проект плану санації ВАТ «ЧеЗаРа»

23-10-2009 | 08:43

21 жовтня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела засідання комісії з питань санації та банкрутства підприємств, у якому взяли участь перший заступник Чернігівського міського голови О.Білоусов, начальник відділу державної власності та структурних перетворень департаменту промислової політики Національного космічного агентства України С.Довга та голова правління-президент, керуючий санацією ВАТ «ЧеЗаРа» К.Колесник.

Учасники засідання розглянули проект плану санації стратегічного для економіки та безпеки держави підприємства – відкритого акціонерного товариства «Чернігівський завод радіоприладів» (ВАТ «ЧеЗаРа»).

Під час обговорення проекту плану санації заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус акцентувала увагу присутніх на необхідності вжиття скоординованих дій щодо відновлення платоспроможності зазначеного бюджетоутворюючого підприємства.

Також вона підкреслила, що при реалізації процедури санації акціонерного товариства з корпоративними правами держави у статутному фонді головним пріоритетом має бути дотримання державних інтересів, недопущення суттєвого вивільнення працівників та ліквідація заборгованості із виплати заробітної плати.

Йшлося на засіданні й про стан провадження справ про банкрутство підприємств сфери житлово-комунального господарства області.

За підсумками роботи комісії готуються відповідні протокольні доручення щодо вирішення порушених питань.