back

Домовленості з РФ дають можливість інноваційного оновлення економіки України - Віктор Янукович

26-12-2013 | 15:20

Досягнуті з Російською Федерацією домовленості дають можливість інноваційного оновлення економіки України та продовження її модернізації. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів.

«Моя принципова позиція: досягнуті нові відносини з Росією - це лише умова і вимога до наших внутрішніх перетворень. Не треба чекати, що відбудеться якесь диво. Треба використати ці можливості і знайти ефективні шляхи використання цих ресурсів», - сказав Віктор Янукович, додавши, що завдяки домовленостям відкриються шляхи до створення «тисячі нових робочих місць», забезпечення підприємств новими контрактами та «можливостями інноваційного оновлення».

Глава держави пояснив «форсування» переговорного процесу з РФ суттєвим ускладненням двосторонніх торгівельно-економічних відносин. «Цей період не можна рахувати місяцями. Він розпочався кілька років тому, а в останні місяці він дуже загострився. Тому ми вимушені були форсувати переговорний процес з Росією», - зазначив Президент.

На його переконання, лише завдяки розумінню, політичній волі та зустрічним крокам російського керівництва Україна отримала пакет вкрай необхідних угод. «Ми йшли до цих умов, фактично, чотири роки, долаючи так звану спадщину контракту Тимошенко 2009 року», - підкреслив Глава держави.

За словами Віктора Януковича, досягнуті домовленості з РФ щодо нової, поміркованої ціни на газ і кредит у 15 млрд доларів США на цьому етапі не тільки убезпечують фінансову систему України та економіку від можливих потрясінь, «а, що дуже важливо, закладають для нас і наших товаровиробників умови початку нового етапу економічного зростання».

На думку Президента, ці домовленості дають змогу планувати, в першу чергу, стабільний розвиток промисловості, її модернізацію, підвищення конкурентоспроможності українських товарів, створення нових робочих місць.