back

До Дня працівників харчової промисловості

15-10-2009 | 15:29

Переробники Чернігівщини, найближчої до Києва області, мають всі можливості аби постачати свою продукцію на великий столичний споживчий ринок та контролювати його. Про це голова облдержадміністрації Володимир Хоменко сказав сьогодні під час привітання працівників харчової промисловості з їх професійним святом.

Він також наголосив, що наша область аграрна, і місія переробників — сприяти тому, щоб за межі регіону вивозилась не дешева сільськогосподарська сировина, а готова до вжитку продукція. Постачальники сировини і переробники мають бути партнерами, а не тими, хто намагається задешево купити, не думаючи про майбутнє галузі.

В ході заходу представникам п’ятнадцяти харчопереробних підприємств області з нагоди професійного свята були вручені відзнаки Кабінету міністрів України, обласної державної адміністрації та обласної ради. Зокрема, відзначені колективи та окремі робітники харчового комбінату “Нивки”, місцевого відділення Сан Ін Бев Україна, ДП “Ново-Боровицький спиртовий завод”, ВАТ Чернігівська кондитерська фабрика “Стріла”, ВАТ “Чернігівський молокозавод”, ТОВ “Фабрика печива “Борзна”, ВАТ “Чернігівський хлібокомбінат”, ВАТ “Продовольча компанія “Ясен” та інших.

Харчову промисловість області на сьогодні представляють понад 80 переробних підприємств, які за підсумками дев’яти місяців 2009 року виробили продукції на суму близько 3-х мільярдів гривень.

Ігор Кузьменко