back

Володимир Хоменко: "Спільними зусиллями влади, сільських громад та бізнесу ми зробимо життя людей на селі більш комфортним"

24-12-2013 | 19:22

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації під час ознайомлення з роботою молочно-товарного комплексу ТОВ «Крок-Агро» у с. Галиця Ніжинського району та ТОВ «Крок-УкрЗалізБуд» у с. Білорічиця Прилуцького району.

Основний напрямок роботи підприємства ТОВ «Крок-Агро» в рослинництві – вирощування зернових та кормових культур, у тваринництві – розведення ВРХ молочних порід, поголів’я якої становить 948 голів, в тому числі корів - 457 голів.

Підприємством також надається спонсорська допомога на розвиток соціальної сфери с. Галиця.

Стратегія підприємства «Крок-УкрЗалізБуд» - сталий розвиток, впровадження позитивного досвіду зарубіжних сільськогосподарських виробників, підтримка соціальної інфраструктури району.

ТОВ «Крок-УкрЗалізБуд» є багатогалузевим господарством, яке спеціалізується в рослинництві на вирощуванні зернових та олійних культур, має власний комбікормовий завод об’ємом зберігання 33,5 тис. тонн зерна, в тваринництві – на молочно – м’ясному скотарстві, свинарстві.

В 2010 році підприємством збудований новий доїльний зал німецької фірми „Вестфалія”, завдяки якому утримується молоко класу „Екстра” — найвищого ґатунку та введено в експлуатацію молочний комплекс на 650 голів корів. В 2011 році побудовано приміщення для народження та відгодівлі 80 телят з сучасним доїльним залом. В 2013 році побудовано приміщення для утримання 340 голів ВРХ.

Підприємством залучено близько 28,5 млн.грн. Капіталовкладення направляються на впровадження нових технологій виробництва сільськогосподарської продукції, підвищення культури землеробства і тваринництва.

Як відзначив очільник області, функціонування таких підприємств є прикладом успішної реалізації на теренах області Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

«Це – основа розвитку всього населеного пункту: робочі місця, де людина у сільській місцевості може заробити гроші для себе та для своєї родини, відрахування до фондів та бюджетів усіх рівнів тощо», - зауважив Володимир Хоменко.

За його словами, для області дуже важлива галузь тваринництва, оскільки подальший розвиток нашої території може відбуватися лише за рахунок інтенсифікації та розвитку аграрно-промислового комплексу.

«У рослинництві ми вже досягли певних результатів – в цьому році отримали більше трьох мільйонів тонн зерна. Але треба розуміти, що це не межа і його буде більше.

Враховуючи те, що основне зерно в нас фуражне, воно є доброю кормовою базою для розвитку тваринництва.

І наше завдання в тому, щоб цей технологічний цикл «від поля – до столу» відбувався за рахунок конверсування корму через тварин і потім йшов у переробку. Це все буде давати нам новий стимул для розвитку сільських територій, створення соціальних умов для життя людей.

Спільними зусиллями влади, сільських громад та бізнесу ми зробимо життя людей на селі більш комфортним», - наголосив Володимир Хоменко.

Аналізуючи загальні підсумки року, що минає, голова облдержадміністрації зазначив, що впродовж року робота органів виконавчої влади та місцевого самоврядування зосереджувалась на забезпеченні подальшого розвитку економіки та соціальної сфери, виконанні доручень та завдань Президента України.

«Плани на майбутнє у нас великі, наразі ми допрацьовуємо бюджет наступного року. Це бюджет розвитку, бюджет перспективи. Нам є і буде над чим працювати», - підкреслив Володимир Хоменко.


Прес-служба облдержадміністрації