back

Час братися до роботи

24-09-2009 | 14:48

23 вересня в облдержадміністрації розглянули стан реалізації першого етапу обласної програми зі збереження та відновлення меморіальних пам’яток періоду Великої Вітчизняної війни, який має завершитися до 15 листопада. Тож часу втрачати не можна і, користуючись сприятливими погодними умовами, потрібно терміново братися за реставраційно-ремонтні роботи.

Як зазначалося, після опрацювання списку об’єктів, які потребують реставрації, робоча група зі 132 об’єктів визначила 20, які будуть відремонтовані в першу чергу. На це вже виділено 595 тис. грн. (450 тис. – з обласного бюджету, 145 тис. – з районних та місцевих бюджетів).

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус наголосила, що до реставрації необхідно залучити найкращих фахівців області, щоб робота була виконана якісно. Крім того, виконавець робіт повинен мати не лише досвід та відповідну базу, а й ліцензію на проведення реставраційних робіт.

Працювати потрібно у стислі терміни і вже до 1 жовтня укласти відповідні договори.

Також зазначалося, що пам’ятники потрібно відновлювати в тому вигляді, в якому вони занесені до реєстру. Якщо ж громада хоче замінити, наприклад, скульптуру солдата на дзвін чи хрест, то потрібно пройти складну процедуру перереєстрації.

„Ми повинні довести, що є гідними нащадками наших дідів-переможців і бережемо пам’ять про їхній ратний подвиг, вміємо нести відповідальність за взяті зобов’язання, працювати на результат”, - підсумувала Наталія Білоус і закликала відповідально поставитися до виконання завдання.