back

Робочий візит до Сосницького району

18-12-2009 | 11:11

18 грудня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко перебував з робочим візитом у Сосницькому районі. В рамках візиту він провів нараду з керівництвом Сосницької райдержадміністрації, взяв участь в урочистому відкритті Дитячої консультації при ЦРЛ та у заходах до Дня Святого Миколая: святковому ранку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у районному управлінні Пенсійного фонду України, відвідав Сосницьку спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат.

Відкриття дитячої консультації при ЦРЛ Володимир Хоменко назвав яскравим прикладом консолідації спільних зусиль обласної, районної влади та обласного відділення Дитячого Фонду України. Адже саме завдяки чіткій та злагодженій роботи усіх цих структур протягом серпня-грудня повністю проведено капітальний ремонт дитячої консультації, яка була закрита через невідповідність санітарно-епідемічним нормам. Ці роботи були виконані завдяки коштам, виділеним облдержадміністрацією у сумі 299 тисяч гривень та Чернігівським відділенням Дитячого Фонду України у сумі 202 тисячі гривень.

«Освіта, медицина та соціально незахищені верстви населення будуть і надалі залишатися у полі зору обласної влади. Ті програми, які ми намітили, ми будемо продовжувати й надалі, саме вони стануть відповіддю на усі кризові явища, які зараз відбуваються у державі», - зазначив голова облдержадміністрації під час урочистого відкриття дитячої консультації.

У районному управлінні Пенсійного фонду України Володимир Хоменко привітав з наступаючим днем Святого Миколая дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування. Вручаючи подарунки, керівник області побажав кожному з них у ніч, коли Святий Миколай кладе під подушку подарунки дітям, загадати найзаповітнішу мрію і щодня робити хоча б маленький крок для її здійснення.

А вихованці Сосницької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату до свята отримали від голови облдержадміністрації не лише солодкі подарунки, але й новий плазмовий телевізор.

Переглянувши концертну програму, яка була поставлена силами вихованців закладу, Володимир Хоменко звернувся до присутніх у залі дорослих і дітей. Вихователям школи-інтернату він подякував за увагу і турботу, якими оточені діти у закладі, пообіцявши й надалі надавати необхідну допомогу потрібним обладнанням та засобами зв’язку.

Прийнявши у подарунок від вихованців закладу дерев’яну булаву, яку вони зробили власноруч, голова облдержадміністрації сказав:

- Умови, в яких ви перебуваєте, може й не найкращі, але це ваш шанс знайти себе у житті. Ви повинні зрозуміти, що все у ньому буде залежати тільки від вас – від вашої наполегливості, від того, як ви навчаєтеся, від вашого бажання чогось досягнути у житті.