back

Пам’ятаємо, дякуємо, гордимося

22-09-2009 | 15:30

Урочиста зустріч ветеранів партизанського руху з нагоди Дня партизанської слави відбулась сьогодні на Валу, звідки в серпні 1941 року 186 робітників і службовців Чернігова вийшли в ліси області для організації партизанської боротьби з нацистськими окупантами. А зранку представники молодіжних громадських організацій, учнівської та студентської молоді Чернігівщини з цього ж історичного місця вирушили до села Рейментарівки Корюківського району, де в роки окупації постійно діяло антифашистське підпілля. Саме там розпочав свій шлях Чернігівський обласний об’єднаний партизанський загін, командиром якого в листопаді 1941 року став Олексій Федоров.

У своєму вітальному слові, зверненому до учасників зустрічі, заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько зазначив: «Ветерани Великої Вітчизняної війни — нетлінна сила, духовна краса і велич нашого народу. Ваше життя є прикладом мужності і героїзму, ви — живі свідки героїчного епосу нашого народу, взірець для майбутніх поколінь».

Володимир Валентинович подякував ветеранам за їх незабутній ратний подвиг, трудові звершення у повоєнні роки, мудрість і підтримку в розбудові незалежної демократичної України і побажав міцного здоров’я, благополуччя і довголіття.