back

Святкування 66-ої річниці визволення Чернігова

21-09-2009 | 15:40

Сьогодні з нагоди 66-ої річниці визволення Чернігова від фашистських загарбників за участю керівництва області і міста, представників громадських організацій та політичних партій відбулося покладання квітів у сквері ім. Попудренка та мітинг-реквієм «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» біля Меморіалу Слави на Болдиній горі .

Зі святом чернігівців привітали Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, заступник голови обласної ради Олег Обушний.

Виступаючи перед присутніми, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко підкреслив: усі ми зобов’язані берегти пам'ять про всіх визволителів рідної землі для нинішніх і прийдешніх поколінь. Саме тому керівництвом області була розроблена комплексна програма відновлення меморіальних пам’яток періоду Великої Вітчизняної війни у Чернігівській області у 2009-2010 роках.

«Докладемо спільних зусиль, щоб у кожному селі пам’ятники загиблим були відремонтовані, мали постійний догляд і упорядкування. Обов’язок нащадків – берегти пам'ять про загиблих, бути гідним великого подвигу переможців у найжорстокішій війні в історії людства», - зазначив керівник області.

Вшанування воїнів-визволителів завершилося покладанням квітів до вічного вогню і молебнем за полеглих воїнів.