back

Громадська рада при облдержадміністрації підсумувала результати роботи за 2013 рік

19-12-2013 | 09:31

18 грудня відбулось шосте у цьому році засідання Громадської ради при облдержадміністрації, у якому взяв участь в. о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика підкреслив, що головним досягненням Громадської ради є, те що громадськість, не чекаючи ініціатив органів влади, сама пропонує шляхи розв’язання питань, які турбують громаду, і повноцінно займається їх рішенням. Прикладами цього, за його словами, є створення регіонально-ландшафного парку «Ялівшина», порушення питання підключення нових споживачів до електричних мереж, ініціатива щодо збереження культурної спадщини, підготовка громадської обласної програми «Зелене намисто Чернігівщини» тощо.

Юрій Музика відзначив, що значно активізували свою роботу і громадські ради в районах, долучаючись до процесу прийняття рішень.

Голова Громадської ради Світлана Пасталиця прозвітувала про результати роботи за рік. Вона, зокрема, відзначила, що в поточному році знайдено шлях налагодження діалогу з органами виконавчої влади та вирішено багато невідкладних питань.

Учасники сьогоднішнього засідання також розглянули питання регуляторної політики та підприємництва, зокрема, роботу компаній-монополістів, податкових органів, високої орендної плати за землю, затримки платежів у держказначействі, необхідності створення робочої групи з обговорення ідеї щодо окремого підрозділу при облдержадміністрації з охорони та збереження культурної спадщини тощо.

Крім того, члени ради не оминули увагою питання політичної ситуації в країні. У зв’язку з цим розглядався Проект звернення до керівництва держави та місцевих органів влади, підготовлений членом Громадської ради Павлом Пущенком стосовно ситуації в країні та Чернігівській області. Більшістю голосів даний проект звернення не було підтримано.

На завершення засідання, Громадська рада прийняла план роботи на I квартал 2014 року. Так, передбачається проведення консультацій з громадськістю у форматі круглих столів, на яких будуть розглядатися питання про діяльність Центру надання адміністративних послуг у м. Чернігові, охорони водних ресурсів, обговорюватимуться проекти Закону України «Про трудовий кодекс України» та обласної Програми протидії поширенню наркоманії тощо.

Участь у публічних заходах членів ради заплановано до Дня пам’яті Героїв Крут, Дня соборності та Міжнародного жіночого дня 8 березня.

Також буде проведено моніторинг рішення обласної ради «Про створення РЛП «Ялівщина» та ефективності закладів спорту та фізичної культури області.

У форматі публічного громадського обговорення будуть розглядатись проекти регіональних програм економічного, соціального та культурного розвитку, проекти нормативно-правових актів, що стосуються прав та свобод громадян.

За підсумками засідань Громадської ради відбудуться брифінги, прес-конференції, а інформація про діяльність ради буде розміщена на сайті облдержадміністрації та у ЗМІ.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації