back

Дійти до кожного хутора, до кожного жителя області

09-11-2009 | 16:02

«Роз’яснювальна робота щодо профілактики ГРВІ та грипу серед населення області повинна проводитися щоденно» - наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко на засіданні обласного оперативного штабу по координації дій у вирішенні питань профілактики та боротьби з поширенням пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворювань.

За оперативною інформацією обласної СЄС на 9 листопада зареєстровано 25648 людей хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. В області проводяться обмежувальні протиепідемічні заходи відповідно до ст.32 Закону України «Про захист населення від інфекційних захворювань». Це, насамперед, дотримання маскового, дезинфекційного режимів.

В ході наради Володимир Хоменко також звернув увагу присутніх на виконання Указу Президента України № 887/2009 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 жовтня 2009 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху пандемічного грипу в Україні», зокрема п. 5 у якому йдеться мова про організацію формування наборів медико-гігієнічних засобів та безкоштовне забезпечення цими наборами дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, породіль, інвалідів та престарілих.