back

Опалювальний сезон в області проходить стабільно

17-12-2013 | 14:52

Питання забезпечення стабільного функціонування систем життєдіяльності розглянули 17 грудня у режимі селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. Від Чернігівщини участь у нараді взяв заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко.

Звертаючись до присутніх, Віце-прем’єр-міністр України підкреслив, що питання забезпечення сталого функціонування систем життєдіяльності перебуває на постійному контролі Уряду. Завдяки оперативному реагуванню, злагодженості дій з початку грудня в країні локалізовано 5 аварійних ситуацій.

Він наголосив, що оперативні штаби в областях мають працювати у посиленому режимі, координуючи дії та вчасно реагуючи на надзвичайні ситуації.

Олександр Вілкул також повідомив, що у зв’язку зі змінами періодів потепління та похолодання Гідрометцентр оголосив лавинонебезпечну ситуацію в гірських районах Карпат. Саме тому необхідно під час новорічних та різдвяних свят забезпечити безпеку відпочиваючих, туристів, спортсменів у горах. Зокрема, він звернув увагу на необхідність чергування оперативних груп в складі рятівників та медичних працівників в зонах масового відпочинку туристів в горах для попередження травмування людей.

Доповідаючи Віце-прем’єр-міністру України про стан справ із забезпеченням систем життєдіяльності на Чернігівщині, Віктор Геращенко, зокрема підкреслив, що опалювальний сезон в області проходить стабільно. Усі заклади соціальної сфери, житлові будинки забезпечені теплом, водою та світлом. На підприємства теплоенергетики створено необхідний запас палива і наразі вони працюють у штатному режимі.

В області також створено 114 аварійно-ремонтних бригад, що працюють у посиленому режимі. Для забезпечення пересування автошляхами області підготовлено спеціальну техніку та зроблено необхідний запас піску і солі.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації