back

Урочистості з нагоди Дня рятівника

17-09-2009 | 13:45

Сьогодні голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь в урочистих зборах з нагоди Дня рятівника. На початку заходу єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон відслужив молебень та здійснив чин освячення особового складу, техніки, новозбудованих приміщень.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та начальник ГУ МНС України в області Віктор Джунь оглянули приміщення частин спеціальної техніки. Присутні також вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих працівників МНС.

Вітаючи працівників і ветеранів оперативно-рятувальної служби, керівник області, зокрема, зазначив, що встановлення професійного свята – Дня рятівника засвідчує визнання державою і суспільством заслуг людей надзвичайно нелегкої, але водночас вкрай потрібної професії, покликанням яких стало допомагати людям в тяжку хвилину та оберігати їх від небезпечних подій.

«Вам випала честь носити високе ім’я рятівника. Сумлінним ставленням до цієї відповідальної роботи ви доводите, що достойні цієї честі. У народі високо цінуються ваша постійна готовність до найсуворіших випробувань, ваші самовідданість, мужність і героїзм, які ви проявляєте під час ліквідації пожеж, надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру, при рятуванні життя і майна людей. Відновлюючи за екстремальних умов життєдіяльність населених пунктів і підприємств, рятуючи потерпілих і забезпечуючи жителям області нормальні умови життя, ви повертаєте людям надію і віру в добро», - звернувся до присутніх Володимир Хоменко.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня рятівника кращих працівників оперативно-рятувальної служби нагороджено Подяками обласної державної адміністрації.