back

Голова облдержадміністрації відвідав обласну дитячу лікарню

16-09-2009 | 16:08

З робочим візитом в обласній дитячій лікарні побували голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та його заступники Наталія Білоус і Володимир Приходько. Вони оглянули щойно відремонтований триповерховий лікувально-діагностичний корпус лікарні, який зараз потребує забезпечення якісним обладнанням та меблями на загальну суму більше 10 мільйонів гривень.

Як зазначив головний лікар обласної дитячої лікарні Олександр Карета, встановлення у цьому корпусі необхідного устаткування дасть можливість розширення функціональної площі відділення інтенсивної терапії для новонароджених, відділення патології новонароджених і дасть можливість відкрити відділення другого етапу виходження недоношених дітей. Сьогодні ж у відділенні інтенсивної терапії для новонароджених є всього 8 ліжок і немає належних умов для перебування дітей, яких привозять до лікарні з усієї області.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив: це лікувальний заклад загальнообласного значення, а отже обласна влада приділятиме йому максимум уваги. Він також додав, що декілька варіантів залучення ресурсів на придбання обладнання вже розглядаються і без допомоги відремонтований корпус не залишиться.

« Кроки, які зараз робить обласна влада, не зважаючи на кризові умови праці, досить суттєві. Це і забезпечення транспортом медичних закладів сільської місцевості, і ремонт лікарень та навчальних закладів, і багато іншого. Освіта, медицина і соціально незахищені верстви населення – ось основні наші пріоритети, які будуть в першу чергу профінансовані не розпорошуючи той ресурс, який нині є. Саме концентрація ресурсів дає нам підстави говорити про те, що на цих напрямках ми не лише будемо підтримувати те, що маємо, а й рухатися вперед», - підкреслив Володимир Хоменко.