back

Зустріч з питань обговорення проекту Закону України „Про внесення змін до Конституції України”

16-09-2009 | 09:48

Зустріч з питань обговорення проекту Закону України „Про внесення змін до Конституції України”пройшла в обласній державній адміністрації під головуванням Володимира Хоменка. Заступник Глави Секретаріату Президента України Валентина Руденко та директор інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов зустрілися з керівниками обласних управлінь та структурних підрозділів облдержадміністрації, районів, керівниками обласної та районних робочих груп з організації обговорення проекту Закону України „Про внесення змін до Конституції України”; керівниками вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, представниками ЗМІ та громадськості.

Як зазначила у своєму виступі Валентина Руденко, мета цієї зустрічі – зрозуміти сенс позиції і логіку дій Президента України, який оголосив всенародне обговорення нової редакції Конституції України.

Суть ключових змін, які пропонує Глава держави у своєму проекті Основного Закону країни, полягає у повному гарантуванні прав і свобод людини і громадянина, порядку у системі влади, зменшенні кількості парламентаріїв та скасуванні депутатської недоторканості, у збільшенні прав регіонів і місцевого самоврядування, забезпеченні незалежності та ефективності судів і правоохоронців.

Зміни, які пропонуються, мають усунути дисбаланс і суперечності між ключовими владними інституціями і дадуть країні сильну державну владу.

Валентина Руденко детально проаналізувала сьогоднішню ситуацію в країні, зробивши акцент на необхідності донесення до людей державної, національної позиції.

На переконання директора інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, саме зараз потрібно шукати нові форми державності і рухатися вперед, оскільки Україна – країна з європейським призначенням і місією, а отже все в ній повинно бути за зразком європейських стандартів, і передусім – Конституція.

За словами Вадима Карасьова, прийняття змін до Основного Закону України дасть змогу змінити систему державного управління не перекреслюючи зробленого з часів останніх виборів Президента у 2004 році.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, звертаючись до присутніх, підкреслив: сьогодні вирішується майбутнє України, тому у цій справі не повинно бути байдужих, оскільки саме від нашого вибору залежить доля наступних поколінь.