back

Шана та вдячність ліквідаторам наслідків на Чорнобильській АЕС

13-12-2013 | 14:27

Починаючи з 2006 року 14 грудня в Україні відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Саме цього дня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Тому цього дня ми дякуємо всім, хто, не шкодуючи свого життя та здоров’я, ліквідували наслідки аварії та врятували планету від світової екологічної катастрофи.

13 грудня у рамках заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, за участю в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Музики, заступника голови обласної ради Валентина Мельничука, заступника Чернігівського міського голови Володимира Кривенка, в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулись урочисті збори.

Звертаючись до присутніх Юрій Музика зазначив, що масштаби найбільшої в історії людства радіаційної аварії були б значно жахливішими, якби не самовідданість і героїзм усіх, хто в перші часи аварії кинувся в атомне пекло і ціною власного здоров’я, а дехто і життя, не допустив переростання її у вселенську катастрофу.

Майже 14 тисяч посланців Чернігівщини виконували роботи безпосередньо у 30-кілометровій зоні. На жаль Чорнобильський атом передчасно забрав життя більше 4 тисяч ліквідаторів.

«Віддамо належне безпрецедентному героїзму простих пересічних людей: пожежників, військових, міліціонерів, працівників цивільної оборони, інженерів і вчених, усіх, хто був залучений до ліквідації аварії та її наслідків», - наголосив в.о. заступника голови облдержадміністрації та додав, що органи місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування роблять і будуть в подальшому робити усе від них залежне, щоб забезпечити реалізацію законних прав чорнобильців, полегшити умови їх життя і не залишати їх наодинці з проблемами.

Учасникам заходу була представлена концертна програма за участю провідних артистів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм та творчих колективів області.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації