back

Прем`єр-міністр провів засідання Оргкомітету з підготовки до зимових Олімпійських ігор

12-12-2013 | 11:20

12 грудня Прем’єр-міністр України Микола Азаров провів засідання Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в олімпійських, юнацьких олімпійських, паралімпійських і дефлімпійських іграх, всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи, яке відбулося в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа». У засіданні взяв участь і голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

«Я бажаю нашим спортсменам достойно виступити на зимових Олімпійських іграх 2014 року які відбудуться у Сочі (РФ), щоб Україна в черговий раз зарекомендувала себе країною, яка має високі спортивні результати», - заявив Микола Азаров.

Глава Уряду зазначив, що в проекті держбюджету на 2014 рік Кабінет Міністрів передбачив кошти на реконструкцію Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» та будівництво нових спортивних баз.

«Наше завдання створити для спортсменів, які представляють національні збірні, всі необхідні умови для тренування та реабілітації, щоб ми готували спортсменів найвищої кваліфікації», - сказав Микола Азаров.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що після проведення у 2012 році фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Україна продовжує підтримувати на високому рівні авторитет спортивної держави. Зокрема, амбітні плани нашої країни засвідчує заявка до Міжнародного олімпійського комітету про здобуття Україною права на проведення у м. Львів в 2022 році зимових Олімпійських на Паралімпійських ігор. З метою створення умов для проведення Зимової Олімпіади у м. Львів, Урядом внесено зміни до Державної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-2022 роках. Програмою передбачено поліпшення матеріально-технічної бази зимових видів спорту, проведення міжнародних змагань на території України та забезпечення розвитку туристичної інфраструктури.

На думку Миколи Азарова, виконання Програми має суттєвим чином покращити ситуацію з підготовкою українських спортсменів до змагань у зимових видах спорту та дати старт вдосконаленню інфраструктури всіх регіонів країни, як це було під час проведення Євро-2012.

На засіданні також обговорили перспективи розвитку фізичної культури та спорту в Україні. Нагадаємо, що Урядом України був схвалений та надісланий до Верховної Ради України проект Закону України «Про Загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки». Програма має двоєдине завдання – популяризацію та підтримку фізкультури і масового спорту, а також розвиток дитячо-юнацького резервного спорту.

Прем’єр-міністр переконаний, що перемоги країни у спорті вищих досягнень можливі лише за умови широкого залучення дорослих і дітей до систематичних занять фізичною культурою і масовим спортом та популяризації здорового способу життя.

Нагадаємо, що на виконання цих завдань спрямований ряд соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Зокрема, впродовж 2013-2014 років буде модернізовано спортивні майданчики близько 28,5 тис. навчальних закладів. Популяризації спорту та здорового способу життя серед дітей і молоді також сприятиме проведення в Україні у 2014-2015 роках Національного турніру шкільних баскетбольних команд Євро-2015.

На зимову Олімпіаду поїде 51 український спортсмен. Українці змагатимуться у біатлоні, лижних гонках, фігурному катанні, санному спорті, фрістайлі, гірськолижному спорті, сноубордингу, стрибках на лижах, лижному двоборстві, шорт треці та бобслеї. На ХІ зимових Паралімпійських іграх українські спортсмени виступатимуть у 3 видах спорту – лижних гонках, біатлоні та гірськолижному спорті.



За повідомленням Департаменту інформації та
комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ