back

Щоб не постраждали працівники

11-09-2009 | 09:58

10 вересня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела чергове засідання комісії з питань санації та банкрутства підприємств, на яке були запрошені заступник Чернігівського міського голови Микола Літвінов, перший заступник голови Менської райдержадміністрації Валерій Щукін, арбітражні керуючі та керівники підприємств-банкрутів.

Учасники засідання обговорили шляхи погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, що перебувають у процедурі банкрутства, та стан провадження справ про банкрутство підприємств, які суттєво заборгували перед Пенсійним фондом.

Заступник голови облдержадміністрації звернула увагу присутніх на важливість та актуальність порушених питань, адже у разі неплатоспроможності підприємства не виконуються показники наповнення бюджету та соціальних фондів, а при неможливості виплати заробітної плати проблематичним стає процес сплати внесків до Пенсійного фонду. Це при тому, що головним чинником при обчисленні працівникові стажу роботи для нарахування пенсії нині є не запис у трудовій книжці, а період сплати пенсійних внесків.

За підсумками засідання комісії органам, задіяним у вирішенні порушених питань, дано відповідні протокольні доручення.