back

Голова облдержадміністрації відвідав Прилуцький район

11-12-2013 | 16:30

11 грудня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко перебував з робочою поїздкою у Прилуцькому районі.

В ході поїздки очільник області відвідав ТОВ «Малодівицьке хлібоприймальне підприємство».

На ТОВ «Малодівицьке ХПП» успішно впроваджується масштабний інвестиційний проект – здійснюється будівництво елеватора потужністю 60 тис. тонн, який має особливе значення для соціально-економічного розвитку Прилуцького району.

Для будівництва елеватора за 9 місяців 2013 року залучено капітальних інвестицій на суму близько 100 млн. грн., створено 50 нових робочих місць. Виробничі потужності елеватора дозволяють переробляти зерно будь-якої кондиції і вологості та доводити його до необхідного стану для довготривалого зберігання.

На даний час введено в експлуатацію 2 сушки зерносховища на 42 тис. тонн зерна загальною потужністю 2800 тонн за добу. ТОВ «Малодівицьке ХПП» сертифіковано на 100 тис. тонн, 57 тис. тонн закладено в плівкові рукави.

Друга черга будівництва елеватора потужністю 20 тис. тонн запланована на 2014 рік.

Зібрати, зберегти, переробити – такі завдання ставить перед аграріями області голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Основною перспективою Чернігівщини є інтенсивний розвиток сільського господарства та забезпеченням максимальної переробки сільгоспсировини за принципом «від поля до столу».

«Це нові робочі місця, це відрахування до бюджету, це добробут людей, особливо у сільській місцевості»,-зауважив Володимир Хоменко.

Принагідно голова облдержадміністрації привітав краян з рекордним врожаєм, отриманим аграріями області.


Прес-служба облдержадміністрації