back

До Дня місцевого самоврядування

06-12-2013 | 17:15

Традиційно в Україні 7 грудня відзначається День місцевого самоврядування - це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців.

Напередодні свята за дорученням голови облдержадміністрації Володимира Хоменка привітав працівників органів місцевого самоврядування м. Чернігова перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Стрілець. В урочистостях також взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Звертаючись до присутніх, Микола Стрілець зазначив, що роль місцевих громад у системі державного управління зростає з року в рік. Саме через органи самоврядування громадяни реалізують своє право брати участь у вирішенні питань місцевого значення, відстоювати інтереси своєї територіальної громади.

Перший заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що серед пріоритетних завдань, визначених Президентом України Віктором Януковичем на найближчу перспективу, важливе місце належить реформі місцевого самоврядування. «Як наголошує Глава держави, вона має відбуватися на засадах децентралізації владних повноважень, консолідації ресурсного забезпечення та стратегічного планування розвитку територіальних громад. На сьогодні завершено широке обговорення проекту Концепції реформи самоврядування та з врахуванням пропозицій громадськості підготовлено відповідний проект Указу Президента України», - констатував Микола Стрілець та наголосив, що лише спільними зусиллями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування можна реалізувати стратегічні напрями соціально-економічного розвитку області, вирішувати нагальні проблеми життєдіяльності територіальних громад регіону.

Микола Стрілець висловив щиру вдячність всім працівникам Чернігівської міської ради за плідну, самовіддану працю на благо держави і кожного її громадянина та з нагоди свята вручив відзнаки облдержадміністрації.

Цього дня кращі представники місцевого самоврядування були нагороджені відзнаками обласної ради та Чернігівського міськвиконкому.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації