back

Україна та Китай переходять до практичної реалізації спільних проектів у різних галузях економіки - Віктор Янукович

06-12-2013 | 17:05

Українсько-китайські документи, підписані в Пекіні за результатами переговорів під головуванням Президента України Віктора Януковича та Голови КНР Сі Цзіньпіна, розширюють спектр економічної співпраці між двома країнами.

Як повідомив Президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ, в ході переговорів сторони обговорили питання практичної реалізації економічного співробітництва.

«Ми обговорили питання активізації стратегічного партнерства і перехід до практичної реалізації цілої низки спільних проектів у різних галузях економіки», - сказав Глава Української держави.

За його словами, основну увагу було приділено літакобудуванню, суднобудуванню, АПК, питанням енергетики, у тому числі відновлювальної, будівництва цілої низки інфраструктурних проектів.

Як повідомив Президент, за попередніми підрахунками, близько 8 млрд дол. інвестицій залучаються в економіку нашої країни.

Водночас, додав він, документи, які ще опрацьовуються і будуть підписуватися, сприятимуть збільшенню обсягів інвестицій в Україну.

Віктор Янукович наголосив на важливій ролі Міжурядової українсько-китайської комісії в питаннях постійного контролю виконання доручень Глав держав.

Також Президент підкреслив важливість оновлення та розширення програми українсько-китайського стратегічного партнерства, розширення договірно-правової бази.

Глава держави повідомив, що запросив Голову КНР Сі Цзіньпіна до України. «Безумовно, ми будемо готувати цей візит і під цей візит ми будемо готувати спеціальну програму і спільний звіт Міжурядової комісії, яка буде спостерігати за реалізацією цих проектів», - сказав Віктор Янукович.