back

Забезпечення ефективної роботи закладів та установ соціальної сфери

06-12-2013 | 15:30

6 грудня Міністр соціальної політики України Наталія Королевська провела селекторну нараду з регіонами, на якій розглянули питання забезпечення ефективної роботи закладів та установ соціальної сфери, своєчасних виплат державних соціальних допомог, соціальних виплат із бюджетів фондів соціального страхування та пенсійних виплат. Від Чернігівщини участь у нараді взяв перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець.

Звертаючись до областей, Наталія Королевська наголосила, що головним на сьогодні завданням є максимального та ефективного соціального захисту найуразливіших верств населення. А для цього потрібно забезпечити безперебійну роботу установ та закладів соціальної сфери, яких у країні налічується понад 3 тисячі і обслуговують вони понад 2 млн осіб.

Міністр соціальної політики також поставила завдання регіонам тримати на постійному контролі питання виплати пенсій та державних соціальних допомог. За 11 місяців 2013 року Пенсійним фондом було виплачено пенсій на суму майже 227 млрд. гривень. На фінансування грудневих пенсійних виплат вже направлено понад 536 млн грн. Наразі в Україні розпочалися виплати пенсій за грудень.

Вона також зауважила, що у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму з 1 грудня поточного року необхідно вчасно провести відповідні перерахунки всіх державних допомог.

Торкнулась Наталія Королевська і роботи фахівців соціальної сфери, наголосивши, що їх діяльність має бути направлена на надання необхідної допомоги всім, хто цього потребує, зокрема, інвалідам, одиноким громадянам, сім’ям, що опинились у складних життєвих обставинах тощо.

У Чернігівській області всі установи та заклади соціальної сфери працюють у штатному режимі. Органами Пенсійного Фонду України в області та соціального захисту населення проведено перерахунок пенсійних виплат та соціальних допомог.

На сьогодні в області проводяться виплати пенсій за грудень місяць.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації