back

Відбулась зустріч з представниками громадських організацій чорнобильців

06-12-2013 | 09:05

5 грудня в. о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика та заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяли участь у засіданні Ради Чернігівської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України». Традиційно ця зустріч відбувається до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і на ній підбиваються підсумки діяльності організації за рік.

За інформацією управління охорони здоров’я облдержадміністрації, у поточному році чорнобильцям надавалась необхідна медична допомога. Зокрема, встановлювалися стенд-системи для лікування гострих ускладнень, таких як інфаркт міокарда, вперше почала надаватися допомога при ішемічних інсультах, вирішувалося питання забезпечення витратними матеріалами. Десять інвалідів-чорнобильців, які відносяться до I-ї категорії, отримали цього року спеціальні транспортні засоби.

Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації проінформував про фінансування програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, санаторно-курортне оздоровлення та лікування, виплату коштів за рішеннями судів, інші питання соціального захисту.

Учасники зібрання порушували і проблемні питання, серед яких пенсійне забезпечення чорнобильців, черги за ліками в аптеках, забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування та автотранспортом, збільшення розмірів компенсації на продукти харчування, передачі укладання договорів із оздоровчими закладами місцевим органам влади тощо.

Для вирішення питань соціального захисту чорнобильців, на переконання Юрія Музики, необхідно налагодити тісну співпрацю між органами влади та громадськими організаціями, які захищають інтереси чорнобильців.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації