back

Робоча поїздка до Коропського району

14-12-2009 | 12:35

Днями заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус здійснила робочу поїздку до Коропського району.

Спочатку Наталія Білоус ознайомилася з ходом ремонтних робіт у Понорницькій загальноосвітній школі I-III ступенів. Школа, де навчається понад 200 учнів побудована в 1940 році, у 60-х роках була здійснена її добудова. Наразі за кошти Стабілізаційного фонду відбувається реконструкція школи. Вже відремонтовано дах будівлі, замінено старі вікна на сучасні металопластикові конструкції.

Під час огляду школи було намічено подальший комплекс робіт. Зокрема, вирішено розробити проектно-кошторисну документацію на реконструкцію будівлі навчального закладу, яка передбачає внутрішнє оздоблення, заміну електричного оснащення, відновлення системи опалення. Крім того, планується оновити матеріально-технічну базу школи. Для цього будуть залучені кошти бюджетів усіх рівнів – державного, обласного та місцевого, а також благодійні внески.

У Понорницькому психоневрологічному інтернаті теж триває ремонт. Вже встановлено газові котли (до цього інтернат опалювався вугіллям), якими буде не тільки обігріватись заклад, а й здійснюватиметься забезпечення гарячою водою. За рахунок економії коштів у лазні планується замінити вікна та двері на енергоефективні, а також здійснити ряд інших заходів щодо енергозбереження в приміщеннях установи.