back

Олександр Вілкул доручив керівникам регіонів забезпечити безперебійну роботу всіх систем життєзабезпечення

03-12-2013 | 16:15

3 грудня під час селекторної наради Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул наголосив, що як у зв’язку з погіршенням погодних умов, так і у зв’язку зі складною організаційною ситуацією керівники регіонів мають посилити контроль за роботою відповідних служб і забезпечити безперебійну роботу всіх систем життєзабезпечення.

Віце-прем'єр-міністр, як Голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зазначив, що у цих погодних умовах всі системи життєзабезпечення - служби ЖКГ, рятівники, енергетики, дорожнього господарства - повинні працювати безперебійно та злагоджено.

«Ситуація перебуває під жорстким контролем Уряду. Світло, тепло та газ повинні бути в кожній квартирі, в кожному закладі та кожному соціальному об’єкті. У випадку аварій роботи мають проводитись оперативно, допомога надаватись своєчасно. Це особиста відповідальність керівників регіонів і мерів», - сказав Олександр Вілкул.

Про ситуацію в області доповів голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко. Він зазначив, що наразі проведені всі організаційні заходи для стабільного проходження народногосподарським комплексом зимового періоду, створені і працюють штаби для реагування на надзвичайні ситуації.

Опалювальний сезон проходить в штатному режимі. Запас вугілля на Чернігівській ТЕЦ становить 152 тисячі тонн, що повністю відповідає технологічним вимогам. На комунальних підприємствах підготовлено 153 одиниці спеціалізованої техніки.

Заготовлено 36,6 тисяч тонн посипочного матеріалу та реагентів, що також відповідає плановим показникам.

Крім того, на автодорогах області на період екстремальних погодних умов буде залучено 649 одиниць спеціалізованої техніки.

Службою автомобільних доріг в області заготовлено 51 тисячу тонн піску і 4,2 тисяч тонн солі.

В 5 населених пунктах області, які 2 грудня було знеструмлено внаслідок різких поривів вітру, відновлено електропостачання.


Прес-служба облдержадміністрації