back

Щоб діти були здоровими

14-07-2009 | 09:25

13 липня 2009 року міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко провів всеукраїнську селекторну нараду з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2009 року. Участь у ній взяли і члени відповідної обласної міжвідомчої комісії на чолі з заступником голови, керівником апарату облдержадміністрації Володимиром Приходьком.

На нараді розглянуто питання збереження життя та здоров’я дітей під час оздоровчої кампанії 2009 року, посилення відповідальності за це керівників, вихователів та інших працівників дитячих закладів, ефективного використання та збереження мережі дитячих оздоровчих закладів, своєчасного фінансування тощо.

У зв’язку з виникненням трьох надзвичайних ситуацій, пов’язаних з харчовим отруєнням дітей, які відпочивали у Закарпатській, Донецькій та Львівській областях, міністр закликав місцеві органи влади та відповідні служби посилити контроль за проведенням оздоровлення і відпочинку дітей, щоб не допустити більше подібних ситуацій.

Аналізуючи хід оздоровчої кампанії на Чернігівщині, Володимир Приходько зазначив, що на сьогоднішній день з майже 106 тисяч дітей області оздоровлено 33 % або 64% запланованої кількості.

Заступник голови облдержадміністрації повідомив, що цього року на Чернігівщині відкрито 10 нових наметових таборів, серед них – табір козацького вишколу та патріотичного виховання. Загалом в області функціонує 572 дитячих заклади оздоровлення та відпочинку. І особливу увагу відповідні контролюючі органи приділяють саме питанням забезпечення у них здорового харчування.

За інформацією обласної санітарної служби, випадків інфекційних хвороб і харчових отруєнь в оздоровчих закладах не зафіксовано. Проте, за виявлені порушення нормативної бази накладено 83 штрафи, відсторонено від роботи 12 працівників.

Санепідемстанціями області зроблено аналіз біля 1500 проб харчових продуктів. Відхилення складає 0,6% від норми. Здійснено 509 аналізів готової їжі на якість термічної обробки. Відхилення не виявлені.

Юрій Павленко нагадав, що цього року вперше за часів незалежності України оздоровча кампанія проходить в умовах дії Закону "Про оздоровлення та відпочинок дітей".

"Нова нормативна база покладає додаткову відповідальність на кожного, хто задіяний в процесі оздоровлення і відпочинку дітей. А представники влади несуть персональну відповідальність за виконання зазначеного Закону", - підкреслив міністр.