back

Звернення голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка

02-12-2013 | 18:56

Шановні жителі Чернігівського краю !

Протягом останніх років всі ми були свідками того, що спільна та конструктивна робота центральних та місцевих органів влади, залучення громадськості до прийняття рішень щодо соціально-економічного та суспільно-політичного розвитку Чернігівщини дає набагато кращі результати, ніж політична конфронтація. Крім того, органи виконавчої влади на місцях демонстрували відкритість своєї діяльності, залучаючи об’єднання громадян до вироблення спільних рішень.

Події, що призвели до силового протистояння, внаслідок чого сталося побиття людей на Майдані Незалежності, викликають обурення. Президент України Віктор Янукович засудив дії, що відбулися 30 листопада, та доручив провести об’єктивне розслідування.

Проте, продовжують висловлюватися заклики щодо активізації протестних акцій, що може призвести до дестабілізації ситуації в регіоні та протиправних дій безвідповідальних політиків.

Як голова обласної державної адміністрації звертаюсь до жителів області з проханням не піддаватися на провокації з боку окремих політичних сил та осіб. Адже масові заворушення та громадянське протистояння матимуть тільки один результат — розбалансування економіки, зупинку роботи підприємств, які забезпечують продовольчу, енергетичну та економічну безпеку населених пунктів. А це одразу ж відчують на собі сотні тисяч жителів області, чий добробут залежить від стабільної роботи промисловості і підприємств теплоенергетики, закладів бюджетної сфери та своєчасного отримання соціальних виплат.

Відповідально заявляю, що органи виконавчої влади області будуть діяти чітко у межах закону, підтримуючи конституційний порядок. А правоохоронні органи стоятимуть на захисті прав і свобод громадян.

Це стане підтвердженням нашого спільного вибору — вибору європейського майбутнього для України, заради якого маємо працювати на рідній Чернігівщині.