back

Чернігів. Захист прав, свобод і законних інтересів дітей області

02-12-2013 | 15:56

З метою реалізації в області нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», на виконання заходів регіональної цільової Програми розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на 2011-2016 роки, затвердженої рішенням третьої сесії шостого скликання Чернігівської обласної ради від 25 березня 2011 року на базі інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського 28 – 29 листопада відбувся семінар-нарада для начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій, Ніжинської, Прилуцької міських рад, Деснянської, Новозаводської районних у м. Чернігові рад з питання: «Реалізація Указу Президента України від 22.10.2012 року № 609/2012 «Про Національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року».

Під час заходу розглянуто стан виконання завдань визначених Президентом України щодо захисту прав, свобод і законних інтересів дітей. Обговорені актуальні питання усиновлення дітей, встановлення опіки, піклування, функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, посилення контролю за діяльністю сімей, в які влаштовані діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування.

Розглянуто також проблемні питання у сфері профілактики соціального сирітства та соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, обговорені передумови щодо створення у районах та містах області центрів соціальної підтримки сімей та дітей.

За участю представників головного управління Пенсійного фонду України в області, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації організовано засідання «круглого столу» на тему: «Здійснення соціального захисту вихованців прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, дітей, які перебувають під опікою, піклуванням».

Спільно з представником реєстраційної служби головного управління юстиції в області обговорені питання порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

За участю керівництва територіальної державної інспекції з питань праці в області визначені шляхи співпраці щодо здійснення контролю за дотримання законодавства про працю неповнолітніх.

Спільно з керівниками центрів соціально-психологічної реабілітації дітей (м. Чернігів, м. Ніжин, с. Хмільниця, Чернігівського району) обговорені питання посилення роботи щодо захисту законних прав та інтересів вихованців цих закладів.


За повідомленням служби у
справах дітей облдержадміністрації