back

Робочий візит Прем’єр-міністра України Миколи Азарова

12-10-2010 | 20:22

12 жовтня в області з робочим візитом перебував Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

В рамках візиту він вручив ордери на квартири у багатоквартирному житловому будинку в першому мікрорайоні житлового масиву «Масани» 19-ти учасникам Великої Вітчизняної війни, оглянув квартири, поспілкувався з мешканцями будинку.

«Ми раді, що нарешті можемо віддати знак уваги ветеранам Великої Вітчизняної війни», - зазначив Микола Азаров.

Прем'єр-міністр України нагадав, що весною Уряд прийняв рішення щодо забезпечення усіх інвалідів Великої Вітчизняної війни першої групи житлом до кінця року.

«Мені дуже приємно сьогодні вручити нашим ветеранам, перед якими ми у великому боргу, хоча б малу частину того, що вони заслужили за своє життя», - підкреслив Микола Азаров.

Після цього в обласній державній адміністрації під головуванням Прем’єр-міністра України відбулася нарада з вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку Чернігівської області.

У нараді взяли участь керівники центральних органів виконавчої влади, народні депутати України, керівники місцевих органів влади області, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівники підприємств та установ, представники громадськості.

На початку наради Прем’єр-міністр України у зв’язку з катастрофою, яка сталася сьогодні у Дніпропетровській області на нерегульованому залізничному переїзді, доручив голові облдержадміністрації Володимиру Хоменку перевірити стан залізничних переїздів та водіїв, які працюють на громадському транспорті.

Говорячи про проблеми області, Микола Азаров, зокрема, зазначив, що темпи її соціально-економічного розвитку не задовольняють Уряд.

Він зазначив, що поточного року Чернігів залучив лише 2 млн. дол. інвестицій. За його словами, ця сума є надзвичайно малою. «Необхідно розібратися в чому причина, як зробити так, щоб регіон став привабливим для інвесторів», - зазначив Микола Азаров та підкреслив, що Чернігів має значний транзитний потенціал, оскільки географічне розташування міста знаходиться на транзитних шляхах та має всі необхідні ресурси для розвитку.

Прем'єр-міністр України заявив, що розвиток агропромислового комплексу Чернігівщини має стати пріоритетним завданням для влади області.

«Завдання розвитку агропромислового комплексу перед вами, перед вашою областю стоїть як завдання номер один. Давайте разом думати, чим вам можна допомогти, і ми готові предметно займатися цим питанням», - зазначив Микола Азаров.

Микола Азаров наголосив, що сьогодні керівництво області має використати усі можливості та ресурси задля того, щоб в області з'явилися хороші ферми та тваринницькі комплекси.

Глава Уряду запевнив, що Кабінет Міністрів сприятиме таким діям, запроваджуючи певні стимули, такі як погашення відсотків за кредитами, компенсація вартості цих комплексів: «Але починайте займатися. Сама природа, ваші умови потребують, щоб ви займалися тваринництвом. Таке завдання я перед вами ставлю. Давайте разом їх вирішувати, знаходити інвесторів, ентузіастів».

Прем'єр-міністр також зазначив, що дефіцит м'яса в країні складає 200-300 тис. тонн. «Тому з цієї позиції у нас величезний шмат роботи», - додав Микола Азаров.

Другим великим напрямком роботи області Глава Уряду визначив розвиток будівельної галузі. Він зазначив, що обсяги будівництва на Чернігівщині мають зрости в декілька разів та дав завдання органам влади проаналізувати ситуацію в будівництві, з'ясувати причини заморожування недобудованих об'єктів і прийняти рішення, які б дозволили здати їх в експлуатацію.

Особливої уваги, за словами Миколи Азарова, потребують машинобудування і легка промисловість. Глава Eряду доручив керівництву регіону розібратися в причинах простою чи неефективної роботи підприємств цих галузей і вийти на Кабінет Міністрів із конкретними пропозиціями щодо поліпшення ситуації на них.

"Наша з вами задача - не закритись бар'єрами, а випускати конкурентоспроможну продукцію. І тут у нас із вами колосальна перевага, оскільки складові нашої собівартості, такі як робоча сила і вартість ресурсів, є дешевшими, ніж у наших конкурентів", - зауважив Микола Азаров.

За інформацією Урядового порталу та прес-служби облдержадміністрації