back

Чернігів. Підбито підсумки українсько-канадських конкурсів

02-12-2013 | 08:42

28 листопада 2013 року в ВП НУБіП «Ніжинському агротехнічному інституті» відбулося підведення підсумків українсько-канадських конкурсів:

• проекти і результати досліджень Голодомору 1932—1933 років;

• проекти сучасних педагогічних технологій навчання та виховання.

Переможцями цих конкурсів стало 10 талановитих школярів та студентів, які проводять дослідницьку роботу в напрямку дослідження Голодомору 1932-1933 років та 7 вчителів Чернігівської області, які активно впроваджують в своїй професійній діяльності сучасні педагогічні технології навчання та виховання.

Фінальний етап нагородження переможців конкурсів був проведено українсько-канадською Фундацією «Україна – діаспора» (директор – Станіслав Пономаревський) за підтримки Ніжинської районної державної адміністрації, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації, Ніжинського агротехнічного інституту, Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні».

Присутні на заході переможці конкурсів з різних районів Чернігівщини, студенти агротехнічного інституту та учні шкіл міста Ніжина, а також усі присутні переглянули перший у світі фільм про Голодомор 1932-1933 років на Україні «Незнаний голод» (1983р.) і безпосередньо зустрілися з його автором – режисером-документалістом з Монреалю Тарасом Гукалом, почули виступ відомого українознавця, мецената, професора Манітобського університету, Президента Української Вільної Академії Наук в Канаді Ореста Цапа (м. Вінніпег), а також представників Українського інституту національної пам’яті (м. Київ).

Під час зустрічі заступник голови районної державної адміністрації Людмила Сипливець вручила режисеру фільму Тарасу Гукалу Подяку Чернігівської обласної державної адміністрації.

Крім того, усі учасники заходу мали змогу віддати шану померлим в роки голоду та запалити свічки пам’яті біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років в місті Ніжині.

Конкурси ініційовані представниками провідних українських громадських організацій у Канаді.