back

Питання заборгованості із заробітної плати на Чернігівщині будуть вирішені

29-11-2013 | 16:45

Про це розповіли журналістам Міністр соціальної політики України Наталія Королевська та голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час спільної прес-конференції 29 листопада.

За словами Наталії Королевської, ситуація із заборгованістю з заробітної плати працівникам бюджетної сфери буде врегульована в грудні місяці. Вона додала, що це питання було і залишається на контролі у влади.

«Найближчими днями я доповім Прем’єр-міністру України Миколі Азарову про ситуацію в Чернігівській області. Я впевнена, що ми вирішимо цю проблему і в Новий рік люди увійдуть без заборгованості по заробітній платі», – констатувала Наталія Королевська.

Також Міністр поінформувала, що в Україні вже закінчено фінансування пенсії за листопад і виразила впевненість, що завдання Президента України Віктора Януковича буде виконано і затримок із соціальних виплат не буде.

Наталія Королевська також заважила, що Міністерство соціальної політики підготувало графіки, які будуть передані Міністерству фінансів і Держказначейству: графік погашення прострочених платежів, які вже є і графік планових платежів, які будуть в грудні поточного року. Міністерство робить усе, щоб ці графіки виконувалися і не було затримок з виплатами, особливо за соціальними програмами.

Міністр соціальної політики підкреслила, що основними завданнями соціальної сфери на сьогоднішній день є забезпечення виплати всіх платежів в повному обсязі, підвищення соціальних стандартів, осучаснення пенсій тощо.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо вдосконалення системи надання соціальних послуг, Наталія Королевська зауважила, що вся соціальна сфера перейшла на посилений режим роботи задля вчасного і якісного надання соціальної допомоги населенню. З цією метою, цього року вже прийнято 15 стандартів, змінено механізм роботи соціальних працівників.

Що стосується впливу на зовнішньо-торгівельні зв’язки Чернігівщини євроінтеграційних процесів, Володимир Хоменко відзначив, що головна мета – дружні відносини та співпраця і з Російською Федерацією, і з країнами ЄС задля покращення товарообігу та в цілому економіки області.

Користуючись нагодою Володимир Хоменко подякував Наталії Королевській, Міністерству соціальної політики України та Уряду за увагу до Чернігівської області у вирішенні проблем із заборгованістю з заробітної плати. Та підкреслив, що за допомогою надходжень дотацій вирівнювання і інших трансфертів, проблему з заборгованістю в цьому році буде вирішено.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації