back

Віктор Ющенко закликає студентів до активної участі у всенародному обговоренні конституційної реформи

01-09-2009 | 15:42

Про це Глава держави заявив під час урочистостей з нагоди Дня знань у Національному університеті біоресурсів і природокористування.

«Потрібно зробити найважливіше: навести лад у владі і здійснити ефективну конституційну реформу», – сказав Президент.

Віктор Ющенко вкотре наголосив, що вважає ефективну конституційну реформу гарантією подальшої розбудови незалежної і демократичної української держави.

«Це – не абстрактні питання. Це – ті кроки, які відкриють перед вами можливості для нормального життя. Моя мета – потужна Українська держава», – сказав він.

Віктор Ющенко окреслив основні позиції внесеного ним проекту змін до Конституції – скасування депутатської недоторканності, внесення змін до виборчого законодавства і запровадження відкритих списків, скорочення кількості депутатів парламенту та введення верхньої палати – сенату, посилення місцевого самоврядування тощо.

«Я закликаю вас як молодих громадян України не бути байдужими, не давати своє майбутнє у руки політикам. Це повинен бути ваш виклик, за це ви повинні нести відповідальність як громадяни України», – сказав Глава держави.

Він закликав студентську молодь не бути байдужими до процесів формування влади та її відповідності українським національним пріоритетам.

«Я вірю, що ми єдині у нашій силі і бажанні діяти задля України. Я вірю у вас, молоде покоління українців. Я вірю у вас, молоде покоління європейців. Я вірю у вас, молоде покоління господарів рідної держави!», – сказав Віктор Ющенко.