back

Спільні зусилля органів влади та громадськості - на запобігання домашнього насильства

27-11-2013 | 16:21

На черговому засіданні міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, яку 27 листопада провів в. о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, розглянули цілий спектр питань, які стосувалися надання допомоги потерпілим від домашнього насильства, психотерапевтичної реабілітації осіб, постраждалих від насильства в сім’ї та торгівлі людьми.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика зазначив, що однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини є насильство в сім’ї. Це питання є актуальним і для нашої області.

«Подолання сімейного неблагополуччя та сімейного насильства є завданням державних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування і громадськості в цілому. На пріоритетності збереження сімейних цінностей, формування позитивного іміджу сім’ї наголошує Глава нашої держави Віктор Янукович», - підкреслив Юрій Музика.

Під час засідання було заслухано представників структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних органів про стан організації роботи з попередження насильства в сім’ї та надання допомоги потерпілим від домашнього насильства в області.

Наголошувалося на зосередженні уваги на ранньому виявленні сімей із загрозою насильства та жорстокого поводження з дітьми, ретельному відпрацюванні соціального супроводу таких сімей, здійсненні заходів з попередження алкоголізму та наркоманії, посиленні профілактичної роботи серед дітей, молоді та батьків тощо.

Підсумовуючи результати засідання, Юрій Музика наголосив на необхідності об’єднання спільних зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості для здійснення заходів із запобігання домашньому насильству, а також впровадження ґендерної рівності в усі сфери життєдіяльності.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації