back

Володимир Хоменко: «Ми підтримуємо стратегічний курс Президента України Віктора Януковича на євроінтеграцію»

27-11-2013 | 13:00

Обласна організація Партії регіонів підтримує стратегічний курс Президента України Віктора Януковича на євроінтеграцію. Це підтверджується і багаторічною практичною роботою, спрямованою на соціально-економічний розвиток області. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час спільного засідання Ради Чернігівської обласної організації Партії регіонів та фракції Партії регіонів у Чернігівській обласній раді VI скликання, яке відбулося 27 листопада. У засіданні взяв участь народний депутат України, перший заступник голови депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Михайло Чечетов.

«Для України сьогодні не існує альтернативи проведенню реформ та євроінтеграції. Про це Президент України Віктор Янукович сказав, виступаючи на українсько-австрійському бізнес-форумі у Відні 21 листопада», - зазначив Володимир Хоменко.

Разом з тим, зважаючи на аргументи Уряду та провідних економістів, треба враховувати, що існують цілком реальні небезпеки поспішної імплементації законодавства ЄС у вітчизняне законодавче поле. Серед них – значне зменшення робочих місць, втрата ринків збуту для продукції вітчизняних підприємств, і як наслідок – відчутне зниження соціальних стандартів життя людей.

«В основі ухвалення будь-яких державних рішень мають бути національні інтереси України, сказав учора Президент України Віктор Федорович Янукович в інтерв’ю журналістам українських телеканалів. Глава держави підкреслив, що Україна має підтримувати взаємовигідні відносини зі своїми зовнішньополітичними партнерами.

Що стосується економічного аспекту, то Україна очікувала від європейських партнерів, за висновками урядовців, впровадження механізму певних торгівельних компенсацій. Їх застосування мало гарантувати недопущення бюджетних втрат України. Саме цю точку зору керівництво країни намагалось і намагається донести до Європейського Співтовариства», - підкреслив очільник області.

Володимир Хоменко також відзначив, що у ситуації, коли деякі політики, спекулюючи на темі євроінтеграції, намагаються штучно підвищити свій авторитет, дуже важливим є активне долучення депутатів фракцій Партії регіонів у місцевих радах до роз’яснювальної роботи серед співвітчизників.

Потрібно, за словами голови облдержадміністрації, не просто донести до людей позицію керівництва нашої держави, а показати її обґрунтованість, зробити зрозумілою кожному громадянинові. Авторитетно заявити про послідовність і зваженість усіх рішень, які ухвалює влада на всіх рівнях. Провести зустрічі в трудових колективах, аби заспокоїти людей, не допустити втягування громадян у політичні авантюри.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації