back

До Дня працівників прокуратури

26-11-2013 | 11:22

1 грудня своє професійне свято відзначать працівники прокуратури.

Людей, що несуть крізь життя високе покликання стояти на захисті законності у нашому суспільстві, привітали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, керівники правоохоронних та судових органів.

Вітаючи працівників прокуратури, голова облдержадміністрації відзначив, що з моменту проголошення Незалежності України прокуратура гідно виконує відповідальну місію – служіння своєму народові, забезпечення реального верховенства права у всіх сферах нашого життя.

Широкомасштабні реформаційні процеси, що відбуваються в країні протягом останніх років, спрямовані на зміцнення економічного потенціалу держави, підвищення авторитету України у світовому співтоваристві. Торкнулися вони і діяльності правоохоронних органів.

«Як зазначив Глава держави, реформування органів у кримінально-правовій сфері та поза нею має далекосяжну мету – створення моделі сучасної прогресивної прокуратури, що буде запорукою законності в державі.

Розвиток України як суверенної, демократичної держави неможливий без дотримання гарантованих Конституцією України прав і свобод людини на основі утвердження верховенства права та зміцнення правопорядку. Ми маємо достойно пройти цей нелегкий шлях становлення демократичного суспільства, в якому високий фаховий рівень правозахисників викликатиме повагу у наших громадян», - зауважив Володимир Хоменко.

Очільник області також наголосив, що від діяльності місцевих органів прокуратури значною мірою залежить збереження політичної та економічної стабільності в регіоні, надійний захист жителів області від злочинності та беззаконня, а також висловив упевненість в тому, що високий професіоналізм, принциповість, добросовісність і відданість справі захисту закону співробітників прокуратури дозволять виконати всі завдання, поставлені перед прокуратурою керівництвом держави.

Кращі працівники прокуратури області отримали відзнаки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.


Прес-служба облдержадміністрації