back

Чернігівський район. Вшанування жертв голодомору

23-11-2013 | 09:09

Щороку у четверту суботу листопада ми схиляємо голови перед мільйонами втрачених життів, вшановуємо невинно убієнних голодом українців. Тисячі людей запалюють свічку пам’яті та приходять до пам’ятних знаків, щоб згадати біль і смуток тисяч родин.

Ця пам'ять сприяє суспільній злагоді та порозумінню між людьми, об’єднаними спільним болем за минулим та надією на майбутнє.

Районний захід зібрав в стінах Киселівського навчально – виховного комплексу учнів, викладачів, батьків, працівників бібліотечних закладів, сільських голів району на чолі з головою районної державної адміністрації Миколою Ганжою та головою районної ради Михайлом Литвиним.

"Ми схиляємо голови перед пам’яттю двадцяти мільйонів українців, котрі загинули мученицькою смертю за те, що були українцями, безмежно любили свою землю, прагнули волі і гідного життя", – зазначив у своєму виступі голова районної державної адміністрації Микола Ганжа.

Учнями Чернігівського району проведено акцію «Чорні сторінки історії очима дітей». Полотнище з зібраними спогадами очевидців, листами пам’яті та малюнками передано до громадського комітету із вшанування пам’яті жертв голодомору – геноциду 1932 – 1933 років в Україні, як коротке послання для Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні».


За інформацією відділу інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації