back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко вручив почесні звання України «Мати-героїня»

07-07-2009 | 15:36

«В Україні шанування жінки-матері – народна традиція. Її возвеличували як берегиню сім’ї, роду та народу за прадавніх часів. Це шанування тісно пов’язане з християнською традицією поклоніння матері Божій, нашій заступниці і покровительці», - такими словами голова облдержадміністрації Володимир Хоменко привітав жінок, яким він за дорученням Президента України Віктора Ющенка вручив почесні звання України «Мати-героїня».

Керівник області підкреслив: мати, дитина, родина – це ті пріоритети, якими постійно опікується глава нашої держави, місцеві органи влади. Першочергова увага спрямована на підтримку багатодітних родин, допомогу дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, створення умов для щасливого материнства.

Особливо в колі турботи знаходяться ті родини, де гідно виховують 5 і більше дітей і ті матері, які заслуговують на почесне звання України «Мати-героїня». Ця нагорода є високою оцінкою з боку держави нелегкої материнської праці.

Сьогодні в області проживає 4,5 тисячі багатодітних сімей, де виховується 15,2 тисячі дітей віком до 18 років. На сьогодні 169 жінок удостоєні почесного звання «Мати-героїня».

Тільки з початку року обласною державною адміністрацією направлено 822 подання на присвоєння багатодітним матерям області почесного звання України «Мати-героїня».

Володимир Хоменко наголосив: наше завдання полягає у тому, щоб кожна жінка, яка народила та виховала 5 і більше дітей, була удостоєна цього високого звання.

«Даючи життя дітям, Ви дбаєте про майбутнє України. Бо всі ми розуміємо, що великі дороги в широкий світ починаються від рідного порога. Щира подяка Вам за високий материнський подвиг, за самовідданість і важкий труд, розуміння і надійну підтримку своїх дітей. Глибока шана і низький уклін за те, що своїм прикладом Ви повертаєте українську націю до родинних першоджерел», - сказав Володимир Хоменко.

У подарунок від обласної державної адміністрації жінки отримали набір посуду та солодощі для дітей.