back

Відбулися засідання президії та постійних комісій обласної ради

21-11-2013 | 15:00

21 листопада перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець взяв участь у засіданні президії обласної ради, на якому розглянуто та погоджено проект порядку денного п’ятнадцятої сесії. Провів засідання президії голова обласної ради Анатолій Мельник.

Перед початком роботи депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять свого колеги Володимира Миколайовича Тандури, життя якого передчасно обірвалося наприкінці вересня цього року. Потім народні обранці перейшли до безпосереднього розгляду сесійних питань.

Першими на пленарному засіданні вирішено розглянути два бюджетні питання: «Про звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2013 року» та «Про внесення змін до рішення обласної ради від 21 грудня 2012 року «Про обласний бюджет на 2013 рік». Ці проекти виносяться на сесію обласною державною адміністрацією згідно з вимогами Бюджетного Кодексу України.

До проекту порядку денного депутати також включили питання «Про внесення змін до Програми оновлення та розвитку Менського зоопарку загальнодержавного значення на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 30 грудня 2010 року». З метою створення необхідних умов для подальшого розвитку цього комунального закладу, даним проектом вносяться зміни щодо обсягів фінансування, яке сягатиме 14 млн. 910 тис. грн., (у тому числі - кошти обласного бюджету – 14 млн. 70 тис. грн., - кошти інших джерел – 840 тис. грн.).

Іншим проектом рішення «Про внесення змін до обласної цільової довгострокової Програми «Мистецька освіта Чернігівщини» на 2011-2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 30 вересня 2011 року», який депутати погодили винести на майбутнє сесію, пропонуються зміни, що дозволяли б збільшити фінансування Програми майже на 3 млн. грн. Це пов’язано з тим, що при її складанні неможливо було завчасно передбачити реальне зростання заробітної плати педагогічним працівникам та збільшення видатків на енергоносії.

На черговому пленарному засіданні ради депутати планують розглянути два проекти рішень: «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» Кучмі Л.Д.» та «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» Плющу І.С.». Це питання попередньо розглядалося 14 листопада на засіданні комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

Два проекти рішень будуть стосуватися змін в адміністративно-територіальному устрої області. Депутати погодили обговорити на сесії питання «Про віднесення міста Новгород-Сіверський Новгород-Сіверського району Чернігівської області до категорії міст обласного значення» та «Про перейменування села Лукнове Лукнівської сільської ради Коропського району». Дані питання внесені обласною державною адміністрацією за клопотанням відповідних районних рад та державних адміністрацій.

Обласна рада також планує заслухати інформацію прокурора області з окремих питань боротьби зі злочинністю та додержанням законності в регіоні. Це питання внесено для розгляду на сесії за пропозицією прокурора області Максима Говорухи відповідно до статті 51-1 Закону України «Про прокуратуру» та статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Депутати планують внести зміни до рішення обласної ради від 24 листопада 2010 року «Про обрання постійної комісії з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності». У зв’язку із смертю депутата обласної ради Володимира Тандури 15 листопада 2013 року постановою обласної виборчої комісії депутатом обласної ради за виборчим списком Чернігівської обласної організації Соціалістичної партії України зареєстрований Лінник Андрій Олександрович. Проектом рішення пропонується ввести Андрія Олександровича до тієї-ж постійної комісії, до складу якої входив Володимир Миколайович.

На сесії обласної ради депутати збираються започаткувати практику офіційного використання Прапора Європи на території області та прийняти звернення до центральних органів влади щодо затримки проходження платежів через рахунки Державної казначейської служби.

До порядку денного чергової сесії обласної ради народні обранці також погодили включити низку питань щодо управління комунальною власністю, кадрових питань та розгляду депутатських запитів і відповідей на них, інші питання.

Нагадаємо, що п’ятнадцята сесія обласної ради шостого скликання відбудеться 27 листопада 2013 року. Початок - об 11 годині в залі пленарних засідань.

По завершенню засідання президії обласної ради Микола Стрілець провів засідання постійної комісії з питань управління та розпорядження об'єктами комунальної власності.


Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради