back

Засідання Міжвідомчої робочої групи з координації та контролю за ходом підготовки і реалізації проектів розвитку житлово-комунального господарства населених пунктів

15-05-2009 | 15:59

Сьогодні в готельно – туристичному комплексі «Придеснянський» відбулося 9-те засідання Міжвідомчої робочої групи з координації та контролю за ходом підготовки і реалізації проектів розвитку житлово-комунального господарства населених пунктів.

У нараді участь взяли заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова Міжвідомчої робочої групи, заступник міністра з питань житлово – комунального господарства України Ірина Запатріна.

Під час відкриття засідання Володимир Приходько ознайомив присутніх з соціально – економічним та інвестиційним потенціалом області.

Торкаючись сфери водопостачання та водовідведення він наголосив, що забезпечення споживачів централізованим водопостачанням в населених пунктах області відбувається цілодобово. Для цього задіяно 222 артезіанські свердловини. Підйом питної води виконується з харківського, бучацького, верхньо- та нижньокрейдяного горизонтів. Загальна кількість реалізованої води за 2008 рік становила 28,9 млн.м.куб.

Для забезпечення населення області питною водою нормативної якості, розвитку водопровідно-каналізаційної мережі, підвищення ефективності та надійності її функціонування на території регіону виконується Програма „Питна вода Чернігівської області на 2006-2020 роки". Так, у 2007 році на реконструкцію об'єктів водопостачання та водовідведення з різних джерел фінансування надійшло та було використано 21,7 млн.грн. (80,4% від завдання Програми).

У 2008 році на ці потреби надійшло та було використано 23,3 млн.грн. (67,9% від завдання Програми).

Залучення додаткових інвестиційних коштів прискорить реконструкцію і розвиток водопровідно-каналізаційного господарства області, зокрема, Чернігова, це дасть можливість запроваджувати енергозберігаючі технології, що вкрай потрібно в умовах фінансової кризи.

Володимир Валентинович від імені обласної державної адміністрації подякував представникам Міжнародного та Європейського банків реконструкції та розвитку за можливість надати інвестиційні кошти для реалізації Проекту „Реабілітація та модернізація технологічного обладнання у сфері водопостачання та водовідведення у м. Чернігів", який є частиною фінансованого компоненту Проекту „Розвиток міської інфраструктури".