back

Координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху

14-05-2009 | 16:12

Стан аварійності на автошляхах області викликає серйозне занепокоєння. За інформацією правоохоронних органів за останні 7 років відмічається тенденція збільшення автоаварій, у зв’язку з чим збільшилась і кількість загиблих та поранених осіб (у 2008 році загинуло 206 та поранено 1469 чоловік). На цьому наголосив заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько 14 травня на засіданні Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху при облдержадміністрації.

Він також зазначив, що до розв’язання складної ситуації зі зростанням аварійності потрібен комплексний підхід: починаючи від просвітницької роботи в школах, соціальної реклами в ЗМІ, створення спеціальних рубрик на телебаченні та радіо, підтримання в належному стані доріг. Належної професійної та етичної підготовки водіїв. Тому постає питання щодо координації співпраці ДАІ з місцевою владою та її структурними підрозділами такими як освіта, охорона здоров’я, служба автомобільних доріг та іншими.

За словами Володимира Приходька, на виконання вимог Указу Президента України від 17.07.2008 року № 556 «Про додаткові заходи щодо запобігання дорожньо-транспортним пригодам» та з метою вжиття реальних заходів з профілактики аварійності на території області в минулому році був розроблений проект обласної програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2009-2012 роки. Нажаль, у зв’язку з запровадженням мораторію на прийняття державних цільових програм виникла тимчасова затримка з її прийняттям.

В обговоренні важливої теми участь також взяли заступник начальника відділу ДАІ УМВС України в області Анатолій Атрошко та начальник відділу розвитку інфраструктури управління регіонального розвитку облдержадміністрації Юрій Аношенко.