back

Триває облаштування державного кордону України

14-05-2009 | 16:12

«Питання виконання Державної цільової правоохоронної програми «Облаштування та реконструкція державного кордону» на період до 2015 року, розглянуте на міжвідомчій нараді Державної прикордонної служби України, є дуже актуальним для нашої області, що межує з Росією та Білоруссю», - підкреслив заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько на нараді, що відбулася 14 травня в облдержадміністрації.

Володимир Валентинович зазначив, що під час складання проектів Державного бюджету України та місцевих бюджетів було проігноровано вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 13 червня 2007 року №831 щодо видатків на виконання заходів цієї програми. Тому облаштування державного кордону і пунктів пропуску через державний кордон відповідно до стандартів Європейського Союзу здійснюється несвоєчасно.

За словами Володимира Приходька, покращити роботу в цьому напрямку та усунути недоліки програми допоможе чітка взаємодія органів виконавчої влади і правоохоронців області.

Він також відзначив, що відповідно до доручення голови облдержадміністрації Володимира Хоменка, 22 квітня 2009 року комісія у складі співробітників облдержадміністрації, представників Чернігівського прикордонного загону та місцевих органів виконавчої влади провела обстеження стану облаштування та утримання пунктів пропуску через державний кордон України «Грем’яч», «Сеньківка», «Нові Яриловичі», «Миколаївка», «Хоробичі» і виявила чимало суттєвих недоліків.

На цьому ж наголосив і начальник Чернігівського прикордонного загону Володимир Єгоров, і додав, що від умов обслуговування громадян в сервісних зонах автомобільних міжнародних пунктів пропуску залежить престиж не тільки області, а й держави. Протягом поточного року робота з облаштування державного кордону активно проводилась у Щорському (ділянка відділу прикордонної служби «Гірськ», «Деревини») та Семенівському районах (ділянка відділу прикордонної служби «Семенівка»).