back

З чергового засідання державної надзвичайної протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації

06-11-2009 | 09:56

Про ситуацію із захворюваністю на ГРВІ та грип в області та завдання по її стабілізації йшлося сьогодні на засіданні державної надзвичайної протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації, яке провів голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Як було повідомлено під час засідання, станом на 6 листопада в області зареєстровано 18 324 хворих на ГРВІ та сезонний грип. За словами головного державного санітарного лікаря області Миколи Донця, зростання захворюваності у порівнянні із початком тижня немає, тож немає і причин для паніки. Ситуація повністю контролюється владою і медиками. Але, оскільки область перейшла епідеміологічний поріг захворюваності на ГРВІ та грип, запобіжні заходи мають бути посилені.

У зв’язку з цим голова облдержадміністрації загострив увагу членів комісії на необхідності суворого дотримання маскового режиму в місцях великого скупчення людей (ринки, громадський транспорт, магазини, лікарні, аптеки тощо) та дав доручення відповідним службам жорстко його контролювати, а також забезпечити виконання всіх необхідних профілактичних заходів у зазначених місцях.

Також Володимир Хоменко наголосив на необхідності відпрацювання і узгодження усіх нагальних питань у разі підвищення рівня захворюваності в області. Це, зокрема, запас необхідних медикаментів, залучення додаткового санітарного транспорту, розширення бази ліжкомісць та інше.

Керівник області також відзначив необхідність координації дій під час перевірки аптечних закладів за дотриманням необхідного асортименту ліків і цін усіх причетних до цього служб: УСБУ в області, державної інспекції з контролю за цінами в області та обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Володимир Хоменко підкреслив: усі обласні та міські служби зараз мають працювати чітко і злагоджено, адже саме від цього залежить здоров’я жителів Чернігівщини.