back

Робочий візит

13-05-2009 | 11:18

Приїзд до Ніжина голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка зав’язав у тугий вузол нагальне вирішення кількох надзвичайно важливих питань, які виводить на порядок денний саме життя. Підготовка і святкування 200-річчя з дня народження геніального свого вихованця Миколи Гоголя нарешті відкрило зелене світло для того, щоб упритул зайнятися капітальним ремонтом перлини університету, старого корпусу Безбородька, що не лише з легенд і пісень своїх випускників, а й наяву запливає до нас із буйної зелені білим лебедем-красенем. Звідусюди манить до себе музей рідкісної книги, який знаходиться у приміщенні, що вже ціле століття потерпає без капітального ремонту.

Назріло питання передачі до комунальної власності Ніжинського району фізкультурно-оздоровчого комплексу «Зірка», що дозволило б на значно вищому організаційному рівні проводити навчання і змагання дітей.

Досить перспективним уявляється створення територіального медичного округу на базі Ніжинських міської і районної лікарень, основне покликання якого – збереження сільської медицини і ліквідація дублювання в наданні найрізноманітніших медичних послуг мешканцям міста й району.

На часі переобладнання під житло різних приміщень реорганізованих військових частин Ніжина.

Загострення демографічної ситуації в країні поставило на порядок денний ряд, здавалося б, непопулярних, але з економічної точки зору таких необхідних питань, як, приміром, об’єднання ніжинських шкіл № 5 і 8 чи оптимізація освітньої мережі по Велико-Кошелівському кущу.

Ці та інші проблеми разом із керівником області зі знанням справи обговорювали і пропонували конкретні заходи для їх вирішення заступник голови облдержадміністрації з фінансово-економічних і соціальних питань Наталія Білоус, начальник управління освіти і науки ОДА Анатолій Заліський, заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Галина Василькова, т. в. о. голови Ніжинської райдержадміністрації Олег Бузун, секретар Ніжинської міської ради Олег Баранков, керівники зацікавлених ніжинських організацій та установ.