back

Вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни

08-05-2009 | 14:00

8 травня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, заступник голови обласної ради Олег Обушний та Чернігівський міський голова Олександр Соколов зустрілися з ветеранами Великої Вітчизняної війни, активістами ветеранських організацій у військовій частині А0870.

Керівники області та міста висловили слова вдячності ветеранам за стійкість ті мужність, за їх неоціненний вклад у перемогу людства над фашизмом.

«Ви з величчю людської гідності пройшли тяжкими дорогами тієї кривавої війни, крізь неймовірні випробування, крізь втрати друзів і рідних. Вашими мозолястими руками, вашою самовідданістю і в тилу і на фронті кувалася довгоочікувана Перемога.

Своїм воїнським подвигом і невтомною працею ви створили можливості для подальшого розвитку України. Тож повага до ветеранів, піклування про них – святий обов’язок усіх органів влади», - сказав у своєму вітальному слові голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

З 64-ою річницею Великої Перемоги ветеранів привітали заступник голови обласної ради Олег Обушний, Чернігівський міський голова Олександр Соколов та голова обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко.

За проявлену мужність у роки Великої Вітчизняної війни, вагомий внесок у героїко-патріотичне виховання молоді, активну життєву позицію та з нагоди Дня Перемоги ветеранам Великої Вітчизняної війни вручено грамоти обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Того ж дня керівництво області та міста взяло участь в урочистостях до Дня Перемоги в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка.

Володимир Хоменко привітав присутніх та вручив державні нагороди.

За вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю Орденом княгині Ольги III ступеня нагороджено голову Чернігівської міської ради ветеранів Ірину Четвертак.

Указом Президента України за мужність і самопожертву, виявлені у боротьбі з фашистськими загарбниками у відстоюванні свободи і незалежності Вітчизни, вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня Перемоги 9 травня орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено члена Союзу ветеранів Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків, полковника у відставці Дмитра Байнетова та першого заступника голови Чернігівської обласної ради організації ветеранів України Василя Дорожка.