back

Мережа позашкільних навчальних закладів Чернігівщини щороку розширюється

18-11-2013 | 16:29

У сучасних умовах забезпечення всебічного розвитку особистості учня носить визначальний характер, а відтак посилюється роль позакласної та позашкільної роботи. Спеціалізовані школи та гуртки мають давати учням можливість робити перші кроки до спеціалізованої спортивної, естетичної, професійної освіти. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 18 листопада під час засідання робочої групи «Розвиток гуманітарної сфери» Регіонального комітету з економічних реформ, на якому розглянули та обговорили стан роботи щодо забезпечення функціонування та розширення мережі позашкільних навчальних закладів області.

Юрій Музика також відзначив, що влада області докладає максимум зусиль для виконання завдань, поставлених Президентом України Віктором Януковичем щодо забезпечення можливостей для розвитку творчих здібностей кожної дитини та функціонування і розширення мережі позашкільних навчальних закладів.

Чернігівщина одна з небагатьох областей, якій вдалось не лише зберегти, а й дещо розширити мережу позашкільних навчальних закладів. Упродовж останніх двох років в області відкрито Чернігівську Малу академію наук учнівської молоді та Остерську станцію юних техніків.

«Органи виконавчої влади, місцевого самоврядування і надалі будуть спрямовувати свою діяльність на створення всіх умов і можливостей для того, щоб кожен юний громадянин в області мав можливість розвиватись творчо та в повній мірі реалізувати свої здібності», - наголосив Юрій Музика.

Загалом, у системі освіти України працює 2 181 державний і комунальний позашкільний навчальний заклад. Їх відвідують 1 млн. 633 тис. дітей, або 40 % від загальної кількості дітей шкільного віку. До кінця поточного року планується додатково відкрити не менше 3 тис. гуртків та охопити позашкільними заходами не менше 50 % дітей.

Наразі, за пропозиціями органів місцевої влади Міністерством освіти і науки України розробляються рекомендації щодо запровадження різних форм охоплення дітей позашкільною освітою та встановлення єдиних вимог до статистичного обліку дітей, які здобувають позашкільну освіту.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації