back

Пам’ять про героїзм і мужність

08-05-2009 | 13:55

8 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь в урочистому мітингу присвяченому Дню Перемоги, який проходив на Меморіалі слави у с.Ведильці Чернігівського району.

Третього травня тисяча дев’ятсот сорок третього року у Ведильцях сталася тяжка трагедія – у смертоносному вогні окупанти спалили 700 будинків та стратили 800 жителів.

«Ми стоїмо перед величним монументом жителям села і Чернігівського району, загиблим у суворі часи Великої Вітчизняної війни. Його спорудили сповнені вдячності й скорботи земляки в уже далекому тисяча дев’ятсот сімдесят шостому році на знак пам’яті про страшну трагедію і односельців-визволителів. Сьогодні це вже відновлений монумент. Відновлений завдяки зусиллям районної влади, ветеранської організації, за сприяння громадськості» - сказав Володимир Хоменко.

Він запевнив присутніх, що влада докладе всіх зусиль, щоб у наступну, шістдесят п’яту, річницю Перемоги в кожному місті і селі могли покласти квіти до оновлених і упорядкованих пам’ятників. «Ми зробимо все, щоб передати нашим дітям пам’ять про героїзм і мужність наших співвітчизників» - зазначив Володимир Хоменко.

Голова обласної державної адміністрації привітав ветеранів із святом Перемоги, побажав міцного здоров’я, добра і благополуччя.

У заході, також, взяли участь, заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько, заступник голови обласної ради Василь Ковальов, в.о.голови Чернігівської райдержадміністрації Володимир Брайко, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет інші.