back

На Чернігівщині розвивається олімпійський рух

15-11-2013 | 16:21

15 листопада відбулося засідання VI Асамблеї Чернігівського обласного осередку НОК України, у якому взяв участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика зазначив, що розвиток спорту та утвердження здорового способу життя є одним із пріоритетів державної політики.

«У нових соціальних ініціативах Президента України В.Ф.Януковича «Діти – майбутнє України» акцентується серйозна увага на розвиток спортивної бази, активне залучення дітей та молоді до масової фізичної культури та спорту. Область працює над виконанням цих завдань. Велика робота ведеться у розвитку спорту вищих досягнень», - підкреслив він.

Наразі, за його словами, ведеться підготовча робота щодо будівництва найближчим часом у місті Чернігові комплексного спортивного центру (зі стрілковим тиром та залом для ігрових видів спорту), який буде відповідати міжнародним стандартам та забезпечить можливість цілорічних тренувань.

Юрій Музика висловив сподівання, що новий олімпійський 2014 рік принесе нові випробування і нові яскраві перемоги.

Учасники засідання заслухали звіт про діяльність обласного осередку НОК за період з грудня 2012 року по листопад 2013 року, затвердили поточний кошторис фактичних грошових доходів та витрат на 2013 рік та план бюджету на 2014 рік.

Також було обрано нового відповідального секретаря - Ніну Лемеш, заслуженого майстра спорту України з біатлону, чемпіонку Європи, срібну та бронзову призерку чемпіонатів світу, учасницю трьох Олімпійських ігор, головного спеціаліста Чернігівського обласного осередку НОК України.

На завершення засідання, заступник голови обласного осередку НОК України Віктор Тканко вручив відзнаки переможцям та призерам районних та міських осередків за підсумками щорічного конкурсу на кращу постановку роботи щодо розвитку олімпійського руху.


Довідково: На Чернігівщині діють 54 дитячо-юнацькі спортивні школи, 2 школи вищої спортивної майстерності, регіональний центр інвалідного спорту «Інваспорт», 2 бази олімпійської підготовки.

Значною подією для спортивної сфери області стало відкриття на базі спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту Державного центру олімпійської підготовки з біатлону, де підвищують майстерність кращі спортсмени країни, що є потенційними кандидатами до складу національної збірної.

В цілому в області розвивається 75 видів спорту, в тому числі 25 олімпійських. До складу збірних команд України входять 186 представників Чернігівщини з 36 видів спорту. Це рекордний показник для області за останні роки.

На офіційних міжнародних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків спортсменами області з початку року завойовано 78 медалей в 14 видах спорту, з яких 35 золотих. Підготовлено 12 майстрів спорту України, 4 майстри спорту України міжнародного класу та 143 кандидати у майстри спорту і першорозрядників, чотирьом присвоєно звання «Заслужений тренер України».


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації