back

Чернігів. Підсумки проведення благодійної акції «Назустріч Дітям!»

15-11-2013 | 14:50

Згідно Указу Президента України та з метою привернення уваги суспільства до проблем дітей - сиріт, дітей – інвалідів, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей що опинилися у тяжкій життєвій ситуації 2013 рік оголошений роком дитячої творчості. Соціальна економічна ситуація у нашій країні погіршила економічне становище вищезазначених категорій дітей, обмежила їх можливості.

Саме з метою виявлення та підтримки талановитих дітей, організацією їх змістовного дозвілля та надання адресної допомоги з 16 вересня по 16 жовтня 2013 року в Чернігівській області проходила благодійна акція «Назустріч Дітям!», ініціювала й організувала її Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

31 липня 2013 року проведена нарада з головами міських та районних організацій Товариства Червоного Хреста, щодо проведення акції в області та підготувала необхідні методичні матеріали, розробила форми звітів.

В серпні місяці було направлено листа на ім’я голови обласної держадміністрації, щодо сприяння та проведення благодійної акції «Назустріч Дітям!». Лист був розглянутий, створена робоча група для подальшої координації проведення акції, направлені листи за підписом в.о. заступника голови з гуманітарних питань обласної держадміністрації в усі РДА, мерів міст, Управління охорони здоров’я, Департамент сім’ї, молоді та спорту, Департамент соціального захисту населення.

В усіх міських та районних організаціях разом із структурними підрозділами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування розроблені спільні плани, заходи, створені робочі групи, проведені наради з заступниками райдержадміністрацій та міських рад, громадських, релігійних організацій, благодійних фондів.

З метою формування громадської думки на користь милосердя були проведені лекції, бесіди, благодійні концерти, засідання круглих столів, вистави, молодіжні конкурси, виставлені ілюстративні стенди. Висвітлювалася діяльність Товариства в обласних та районних засобах масової інформації, були підготовлені звернення, тематичні видання, популяризувалися імена благодійників, волонтерів.

Звіти, що надійшли з міськрайонних організацій ТЧХУ, свідчать: благодійна акція «Назустріч Дітям!» досягла поставленої мети. Вона надала співпраці з державними адміністраціями, засобами масової інформації, громадськими, релігійними, молодіжними організаціями, благодійними фондами, комерційними структурами нового імпульсу.

Особливо відзначились Прилуцька, Ніжинська міські організації, Бобровицька, Борзнянська. Городнянська, Ічнянська, Н-Сіверська, Коропська, Ніжинська, Носівська, Ріпкинська, Срібнянська, Талалаївська районні організації Товариства. Там, де голови відповідально поставилися до благодійної акції, де надали підтримку місцеві органи влади, там і діти по справжньому відчули турботу та увагу.

Водночас, на жаль, треба наголосити й на слабкій роботі під час благодійної акції в Бахмацької, Варвинської, Сосницької, СеменівськоЇ, Щорській, Чернігіської районних організацій.

В місті Ніжині спільно з благодійною організацією «АТМОСФЕРА» в музичній школі співробітники Червоного Хреста провели благодійний захід «Теплі долоні» для у детей. Проводились конкурси, виступали поэти, музиканти, проводили мастер-класс, а також конкурс малюнків.. Від міської організації та спонсорів Копица Н.Н., Бикбаева А. були надані подарунки.

В рамках благодійної акції "Назустріч дітям!" Прилуцька міська організація ТЧХ разом з центром соціальних служб для сім"ї дітей та молоді провела вікторину для членів спілки молодих інвалідів "Фенікс". Молодь відповідала на цікаві питання, брала участь у різних конкурсах та цікаво проводили час, співаючи пісні, та мали активне дозвілля. Патронажні сестьри МО ТЧХ подякували за участь та подарували невеличкі призи всім учасникам.

В Ніжинському районі з метою виховання підростаючого покоління толерантного відношення до дітей – інвалідів, дітей з обмеженими фізичними та матеріальними можливостями у школах району було проведено «Уроки милосердя».

В Городнянському районі разом з ГРЦСССДМ проведена виставка художніх робіт дітей-сиріт, які позбавлені батьківського піклування, та виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Всього на святі було присутньо 23 дитини.

В Бобровицькому районі проведена акція « Діти для дітей» в школі №2, в ході якої зібраний одяг, іграшки були передані дітям – інвалідам, та дітям позбавлених батьківського піклування.

Одночасно зі збором коштів був організований і збір пожертв у натуральному вигляді. Зібрано 17971 кг продуктів харчування, 1069 тисяч одиниць одягу, 521 пар взуття, 410 миючих засобів, 23 упаковки медикаментів, інших товарів на суму 10820,35 тисяч гривень. Всього загальна натуральна допомога складає 741261,45 тисяч гривень та надано допомогу 4584 тисяч дітям.



За повідомленням
обласної організації ТЧХУ