back

До кінця поточного року в області планується ввести в експлуатацію 9 багатоквартирних житлових будинків

13-11-2013 | 17:00

Завершення будівництва та введення в експлуатацію 9 багатоквартирних житлових будинків в області заплановано до кінця поточного року. Про це йшла мова на нараді, яку провів 13 листопада заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко. До діалогу були запрошені представники забудовників та енергопостачальних компаній області.

Віктор Геращенко повідомив, що в області на даний час введено в експлуатацію 114 тис. м2 житла, і необхідно до кінця поточного року привести до повної готовності ще 9 будинків (8 - в м. Чернігові та один в м. Остер Козелецького району), в яких загальна площа житла складе 41,329 тис. м2.

У ході обговорення кожний об’єкт розбирався окремо, а також розглядались труднощі, які виникли у забудовників.

Як зазначалось, житлові будинки в м. Остер Козелецького району та по вул. Курсанта Єськова, 14-б у м. Чернігові знаходяться на стадії здачі в експлуатацію.

По решті семи будинках, збудованих у м. Чернігові, забудовники назвали ряд невирішених питань, серед яких – підключення до мереж електро- і газопостачання, передача інженерних мереж на баланс експлуатуючим організаціям, вирішення питання поверховості будинків та тривалі терміни оформлення документації.

Також зазначалося, що забудовник повинен виконувати свої зобов’язання по пайовій участі у будівництві та розвитку інфраструктури територій.

«Підключення житлових будинків до інженерних мереж є однією з головних проблем розвитку будівельної галузі в області», - підкреслив Віктор Геращенко. За його словами, необхідно детально вивчати плани розміщення інженерних мереж і будувати на перспективних ділянках.

За результатами наради, Віктор Геращенко дав доручення прискорити вирішення всіх питань по 9 житлових будинках та забезпечити введення їх в експлуатацію до кінця поточного року.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації